« Zpět do kalendáře
Doudlebsko v kuchyni a u stolu/ Přednáška PhDr. Jana Šimánka
Lidová strava z jihu Čech. Obraz všedního života jihočeského venkova v 19. a 20. století. Nejen o selském jídelníčku před sto a více lety, ale i o tom, jak se vařilo na farách a panských sídlech, o svatbách a posvíceních nebo jak probíhalo pečení chleba, nakládání zelí či zabijačka prasete. Jak vypadaly staré kuchyně a topeniště, jaké plodiny se v minulosti pěstovaly, jak lidé přežívali období hladu a válek.
Místo konání (výběr z číselníku):
Jihočeská vědecká knihovna - pobočka Lidická 1
Lidická 1700/1, České Budějovice
Lidická 1700/1, České Budějovice
Vstup se zvířaty zakázán
Vstupné:
zdarma
Odkaz na akci:
Mapa:
48.970427
Mapa:
14.475496
Mapa:
16
Mapa se načítá...
Zavřít
Mapa se načítá...